fbpx

Lesene hiše iz masivnih lesenih sten – CLT

LESENE HIŠE CLT

UČINKOVITE IN UDOBNE MASIVNE LESENE HIŠE

Lesene hiše s sistemom masivnih lesenih sten CLT združujejo najboljše lastnosti hiš različnih tipov gradenj. Glavne prednosti masivnih lesenih sten CLT so statična stabilnost, visoka akumulacija toplote ter cenovno ugodna gradnja.V podjetju Lesoteka hiše imamo skupaj s partnerji, s katerimi sodelujemo pri gradnji hiš po sistemu CLT, veliko izkušenj. O tem govorijo objekti, ki smo jih postavili, in njihovi zadovoljni uporabniki.

ZDRAVO IN UDOBNO BIVANJE V LESENI HIŠI

CLT stena je sestavljena iz lesa, katerega relativna vlažnost v času izdelave ne presega 12 %. S tem preprečimo razmnoževanje in obstoj kakršnih koli insekticidov, plesni in drugih škodljivih organizmov.

Zaradi samodejne regulacije vlažnosti masivne lesene stene se v prostorih ne pojavi presuh ali prevlažen zrak. V enaki povezavi sta pomembni tudi toplotna akumulacija in toplotna prevodnost. Nižja je površinska temperatura sobnih površin, višja mora biti sobna temperatura, da se v prostoru počutimo udobno.

LESENE HIŠE CLT

MASIVNE, MONTAŽNE, EKONOMIČNE IN VARNE

CLT masivne montažne hiše v sebi združujejo dobre lastnosti masivne lesene gradnje na eni strani in ekonomične okvire cenejših gradenj na drugi. Hkrati imajo masivne montažne hiše najboljše razmerje med kakovostjo in ceno med vsemi načini gradnje masivnih lesnih hiš …

Zaradi velike lesne mase je toplotna akumulacija masivne montažne hiše visoka, kar podaljša čas ohlajanja in posledično znižuje stroške ogrevanja. Nizka toplotna prevodnost lesa pripomore k hitrejšemu segrevanju površine, ki je na otip vedno topla, občutek v prostoru masivne montažne hiše pa ugoden že pri 18°c …

Masivne montažne hiše in njeni konstrukcijski elementi so med vsemi tipi lesenih gradenj požarno najbolj varni in izpolnjujejo vse predpisane požarne standarde …

SVOBODA ARHITEKTURE

MODERNE HIŠE IN OBJEKTI ZA VSAKO OKOLJE

CLT elementi se izdelujejo v velikosti od 8  do 16 m dolžine in 2,45 do 2,95 m višine ter debeline od 6 do 32 cm. Med temi dimenzijami ni nobenih omejitev. Elementi se prilagodijo zahtevam načrta in ne obratno. Les nudi visoko nosilnost pri nizki lastni teži, lahko obdelavo in praktično neomejeno oblikovanje.
S CLT elementi lahko gradimo poceni hiše klasičnega ali modernega videza, takšne z leseno fasado, fasadnimi ploščami ali klasičnim ometom.